Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

İMAM HATİP ORTAOKULU

Telefon : 0530 669 87 19/0507 093 11 00
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://hamamozuimamhatipoo.meb.k12.tr
Adres : Arkutbey Mah. Stadyum Cad. Hamamözü İmam Hatip Ortaokulu Hamamözü Amasya
VİZYON : Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
MİSYON : Öğrencilerimizin, tarihi ve kültürel mirasımızı koruyan, çağımızın gereklerini anlayabilmek için doğru bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi kullanabilen, dini ve milli değerlerimizi benimseyen/ yaşayan örnek davranışlar sergileyen, “bir lisan bir insan” düşüncesi ile yabancı dili en verimli şekilde öğrenen, okuyan, araştıran, teknolojik yeniliklere açık olan, daima kendini yenileyen ve geliştiren, dayanışma ve kardeşlik duygusu içerisinde takım ruhu ile hareket edebilen, sorumluluklarının farkında olan, kendine güvenen, yarınlara umutla bakan, kararlı ve güvenilir bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2016/2017 Eğitim Öğretim yılı 7 Şiir 7 Şair Yarışması İl Birinciliği 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında okulumuzun TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programına başvurusu kabul edilmişitr. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılında okulumuzun TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programına başvurusu kabul edilmişitr. 2019 LGS Sınavında öğrencimiz Çorum Spor Lisesine yerleşmiştir. 2020 LGS Sınavında öğrencilerimiz 3.23 ve 5.42 lik yüzdelik dilimler ile Samsun Atakum Proje İmam Hatip Lisesine yerleşmiştir.

Öğretmen :6
Öğrenci :42
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :2600
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler : Ders Başlangıcı:08.30 Ders Bitimi:15.45
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İngilizce Arapça
Isınma : Kalorifer
Servis : Okulumuzda taşımalı eğitim bölgesindedir. Öğrencilerimizin büyük kısmı ilçemize bağlı köylerden servisler ile gelmektedir.
Ulaşım : Çorum Merkeze 45 km olup her saat başı otobüs Çorum´dan ilçemize vardır. Gümüşhacıköy´e 22 km Merzifon´a 45 km Amasya merkeze 90 km uzaklıkta olan ilçemize Gümüşhacıköy´den Merzifon´dan da gelinebilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Hamit Kaplan Ortaokulu içerisinde okula ait her imkanı kullanır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri : 46 Öğrenci
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2019 LGS Sınavında 1 öğrencimiz Çorum Spor Lisesine yerleşmiştir. 2020 LGS Sınavında öğrencilerimiz 3.23 ve 5.42 lik yüzdelik dilimler ile Samsun Atakum Proje İmam Hatip Lisesine yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 8. Sınıfı bitiren öğrencilerimizin tamamı ortaöğretime yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz bünyesinde güreş, Geleneksel Türk Okçuluğu, Robotik Kodlama, Voleybol kursu ile Destekleme Yetiştirme Kursları açılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Tubitak 4006 Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları : Bir Sayfada Sen Çevir Projesi E-Twinning Projesi İyilik Okulu Projesi Namazını Kıl, Ödülünü Kap Haydi Çocuklar Kendi Sinemamıza
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz henüz herhangi bir yurtdışı projeye katılmamıştır.
Yazdır :